TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Božiji grad (City of God)

izvor: tvprogram.rs

Božiji grad
(City of God)

Žanr: Kriminalistika
Trajanje: 130 minuta
Više informacija


Epska priča Fernanda Meirelesa o trgovini drogom, ratu bandi, izgaranju u ambiciji i nasilnim odmazdama u najozloglašenijoj faveli Rio de Žaneira.
Zasnovan na istinitim događajima, "Božji grad" otkriva mračnu stranu brazilskog uličnog života sa strasnom i eksplozivnom energijom.

1960.
Božji grad je dom osmogodišnjeg dečaka Buskapea, koji sanja da jednog dana postane fotograf, i Dadinja, takođe osmogodišnjaka. Dadinjo učestvuje u oružanim pljačkama za lokalnog gangstera Kabeleira. Sa Kabeleirinom dozvolom izvršava svoje prvo ubistvo.

1970.
Buskape se nalazi na tankoj liniji između sitnog kriminala i poštenog života. Dadinjo već ima nekoliko ubistava iza sebe i vodi bandu kojom vlada putem prevara i bespoštednih izdaja. Shvatajući da prava moć i veliki novac leže u trgovini drogom, on nemilosrdno sledi svoj cilj.

1980.
Buskape napokon ispunjava svoju dečački san - postaje fotograf. Dadinjo je takođe ispunio svoj san - sa 18 godina postao je najozloglašeniji diler droge u Riju. Sa svojom armijom mladih huligana Dadinjo neosporno vlada, sve dok se Mane Galina ne zakune na osvetu zbog silovanja svoje devojke i reši da ubije Dadinja po svaku cenu. Rat bukti u faveli.


Film ne govori samo o Buskapeu i Dadinju. Pravi protagonisti filma su samo mesto događanja, sa ljudima koji tamo žive, bore se, pobeđuju, gube i umiru.

Uloge: Alexandre Rodrigues, Matheus Nachtergaele, Leandro Firmino

Režija: Fernando Meirelles, Kátia Lund



Trailer

KOMENTARI